THE LARGEST BMW 2-SERIES FORUM ON THE PLANET
2Addicts
2Addicts
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
2Addicts | BMW 2-Series forum Technical Topics Suspension | Chassis | Brakes How do I reset brake pad warning?

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-14-2020, 01:22 PM   #1
stlb5
First Lieutenant
stlb5's Avatar
111
Rep
372
Posts

Drives: '14 M235i MT, '15 X5 Msport
Join Date: Jan 2017
Location: St. Louis

iTrader: (0)

Did pads in September, got a warning my rears needed to be replaced. Weird. I get in there and the sensor wire was worn through. Maybe I didn't tuck it in at all of the points. Anyway, soldered the wire back together but I still get the warning. Will this go away after so many miles? Do I need to unplug and replug the sensor wire at the box?

Update: tried reset procedure several times with and without the wire plugged in and it's still unsuccessful. Wonder if something on the cord gets coded in and the car is looking for a new cord.
__________________
2014 M235i MT, BSM, MPE, Dinan Springs (His)
2015 X5 Msport, CB (Hers)
Appreciate 0
      01-14-2020, 07:17 PM   #2
Dylan86
Colonel
Dylan86's Avatar
Canada
1253
Rep
2,193
Posts

Drives: Hard
Join Date: Jan 2016
Location: GTA

iTrader: (0)

AFAIK the pads wear sensor/wire itself has a life expectancy and will throw a code when it's reached it's end point. Same thing happened to me, I went with f&r BBK's and 6 months later the stupid 'replace brakes' comes on and wont let me reset it. This was even after they were not even in use for those 6 months, they were simply tied up and tucked out of the way as my new pads didn't have sensor plugs. As soon as the car hit 60k km that's when it happened, go figure.

I ended up just letting the light stay on and finally changed it when I had a week off of work.
__________________
Appreciate 0
      01-14-2020, 07:30 PM   #3
John in VA
Lieutenant Colonel
601
Rep
1,568
Posts

Drives: 2015 228i M Sport
Join Date: Jul 2007
Location: Leesburg, VA

iTrader: (4)

Make sure your parking brake isn't on when you try the reset.
__________________
____________________________________________
2015 BMW 228i in EstorilBlau II Metallic / Terra Dakota Leather - 6-speed manual, M Sport Package, Cold Weather Package, Lighting Package, Premium Package, Harman Kardon premium sound, Anti-theft alarm system, Blue Metallic Matt Accent Moldings, Aluminum Hexagon Interior Strips, Anthracite Headlining
Appreciate 0
      01-14-2020, 08:32 PM   #4
stlb5
First Lieutenant
stlb5's Avatar
111
Rep
372
Posts

Drives: '14 M235i MT, '15 X5 Msport
Join Date: Jan 2017
Location: St. Louis

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by John in VA View Post
Make sure your parking brake isn't on when you try the reset.
Gave that a try, still no luck. I'm guessing the shielding in the cable may have carried a signal too. New wire will be delivered tomorrow.
__________________
2014 M235i MT, BSM, MPE, Dinan Springs (His)
2015 X5 Msport, CB (Hers)
Appreciate 0
      01-15-2020, 04:48 PM   #5
stlb5
First Lieutenant
stlb5's Avatar
111
Rep
372
Posts

Drives: '14 M235i MT, '15 X5 Msport
Join Date: Jan 2017
Location: St. Louis

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by stlb5 View Post
Did pads in September, got a warning my rears needed to be replaced. Weird. I get in there and the sensor wire was worn through. Maybe I didn't tuck it in at all of the points. Anyway, soldered the wire back together but I still get the warning. Will this go away after so many miles? Do I need to unplug and replug the sensor wire at the box?

Update: tried reset procedure several times with and without the wire plugged in and it's still unsuccessful. Wonder if something on the cord gets coded in and the car is looking for a new cord.
New wire is in, reset just fine.
__________________
2014 M235i MT, BSM, MPE, Dinan Springs (His)
2015 X5 Msport, CB (Hers)
Appreciate 1
dradernh858.00

Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.




2addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST