THE LARGEST BMW 2-SERIES FORUM ON THE PLANET
2Addicts
2Addicts
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
2Addicts | BMW 2-Series forum Technical Topics Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics Idrive not starting

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-15-2021, 09:25 PM   #1
Apo Zubulthums
New Member
6
Rep
12
Posts

Drives: 228i M-Sport slick-top
Join Date: Sep 2020
Location: St. Louis, MO

iTrader: (0)

Idrive not starting

Does anyone have experience with this?
My Idrive isn't starting and just giving me a bmw logo on the screen and 5 minutes of music before it reboots over and over. None of the radio or phone functions work.
From what I've read on other forums, some people have had this issue fixed by a software updated at a shop. Others have said to just replace the unit. Please advise.
Appreciate 0
      07-16-2021, 08:39 AM   #2
MarcoZandrini
Captain
United_States
266
Rep
843
Posts

Drives: 2018 M240i
Join Date: Jun 2017
Location: Virginia

iTrader: (0)

Go to www.bimrs.org to find a reputable indie shop that specializes in bimmers in your area.
Appreciate 1
      07-17-2021, 09:15 AM   #3
Apo Zubulthums
New Member
6
Rep
12
Posts

Drives: 228i M-Sport slick-top
Join Date: Sep 2020
Location: St. Louis, MO

iTrader: (0)

I want to avoid going to a shop if I can. The unit is easy to replace, but if someone has successfully fixed this with a software update, I would do that instead.
Appreciate 0
      07-20-2021, 10:25 AM   #4
nazali
Lieutenant
nazali's Avatar
159
Rep
416
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

On some of the idrives, you can reboot it.
I forgot the procedure on my old car, something like hold volume knob while starting or some such, easy enough to google.

You "could" try, putting the car to sleep using ista, pulling the battery for an hour then putting the batt neg back on and trying again

Also try pulling up the program unit for it and restarting it again in ista
Appreciate 0
      07-20-2021, 10:27 AM   #5
nazali
Lieutenant
nazali's Avatar
159
Rep
416
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)



and

https://www.bimmerfest.com/threads/h...drive.1304867/
Appreciate 0
      08-19-2021, 11:38 AM   #6
Apo Zubulthums
New Member
6
Rep
12
Posts

Drives: 228i M-Sport slick-top
Join Date: Sep 2020
Location: St. Louis, MO

iTrader: (0)

Update: I took it to an indie shop that diagnosed a bad receiver. They quoted $1500 to replace it. After hunting for solutions, I found a company in Texas called Bavlogic. They will repair my receiver and send it back to me for $350. I sent it two days ago and hope all works out.
Appreciate 1
nazali159.00
      08-25-2021, 07:34 AM   #7
Apo Zubulthums
New Member
6
Rep
12
Posts

Drives: 228i M-Sport slick-top
Join Date: Sep 2020
Location: St. Louis, MO

iTrader: (0)

Update II: Got my head unit back one week after sending it to bavlogic. It works as it did before and my settings didn't change.
Appreciate 1
jzeiler4111.50
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:38 PM.




2addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST