THE LARGEST BMW 2-SERIES FORUM ON THE PLANET
2Addicts
2Addicts
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
2Addicts | BMW 2-Series forum Technical Topics DIY and Coding Discussions enet cable - now connecting but some issues ?

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-29-2021, 02:29 PM   #1
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

enet cable - now connecting but some issues ?

Can anyone tell me if I "MUST" have an ENET cable to code, I have my old usb-obdii cable, which works (currently) with ISTA, I can get codes and that stuff,

I'm looking through the software hints (on here) and trying to install set up esys, but it's not connecting.

So 1st thing 1st must I have the ENET cable

txs

Last edited by nazali; 09-11-2021 at 07:06 PM..
Appreciate 0
      08-29-2021, 02:50 PM   #2
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

Just for reference, when I go into ISTA, in the settings connection shows/is set for edibas
not sure if that helps.
Appreciate 0
      08-29-2021, 02:54 PM   #3
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

previous was an E, not an F, I know it says it uses a different cable, but as said my old "E" cable does work for ISTA, (I had to upgrade ista) txs again
Appreciate 0
      08-29-2021, 03:13 PM   #4
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

some of the vids show it inputting a VIN, that option is not available
Attached Images
 
Appreciate 0
      09-06-2021, 03:25 AM   #5
ngl
Private First Class
ngl's Avatar
88
Rep
184
Posts

Drives: BMW 228i
Join Date: Aug 2017
Location: Romania

iTrader: (0)

If you have an F car, I think you should get an ENET cable, it's to cheap to risk bricking the car by using other cables.

I have a generic one from AliExpress, I used it successfully with ISTA, Esys, BM3 and xHP
__________________
Quaife LSD | BC Racing Coilovers | H&R ARB | Wiechers Strutbar | Mishimoto CAI | Mishimoto Oil Cooler | Mishimoto Oil Catch Can | Mishimoto FMIC | VRSF DP | Masata TIC | Masata CP | DV+ | Custom Stainless Exhaust | GTS Style Roll Cage | Sparco Evo QRT | Brey-Krause seat mounts | Schroth Profi 2 ASM 6p | 10" Android HU| xHP Stage3 | BM3 Stock tune with Cat off
Appreciate 1
nazali113.50
      09-06-2021, 10:06 AM   #6
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

ok txs for the reply, I may order one up and yes there not too expensive, I hate the china ones, I got mine from bimmer... can't remember now, I'll order one up
Appreciate 0
      09-08-2021, 12:29 PM   #7
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

hey guy's I got an enet cable for $30 from a shop near me

which setting do I change/use in ista to read that cable instead of my k-can from edibas ?

txs
Appreciate 0
      09-11-2021, 07:12 PM   #8
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

Hey update,
I managed to get the enet cable to work
in ista I used the icom/enet lan option
it needed an ip address so I did an ipconfig and then used that.
it connected but weirdly it gave me an error message that the battery "is low 12.44v connect a battery charger to continue"
I just ok'd it, got on and into the codes, but then it froze and wouldnt let me do anything,
restarted, and this time started the car, another message came up something like
"battery was previously at 12.44 now 14.xx, connect a charger or damage may result"
at that point I disconnected and put my trickle charger on

the bmw battery charger has 2 modes, standard and li-ion, the battery has Pb on it, so assuming lead so set it to standard

started to trickle charge, the unit is getting very hot and the charge settings hardly moving, the battery was showing a great charge last week

so not sure

do I need to have my laptop plugged in, does the LAN network connection draw current ?

I'll give it another try tommorow

any thoughts
Attached Images
 
Appreciate 0
      09-14-2021, 12:11 PM   #9
nazali
Second Lieutenant
nazali's Avatar
114
Rep
289
Posts

Drives: car
Join Date: Jun 2020
Location: here

iTrader: (0)

maybe related to another issue
see my thread on "concierge not working"
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.




2addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST