THE LARGEST BMW 2-SERIES FORUM ON THE PLANET
2Addicts
2Addicts
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
2Addicts | BMW 2-Series forum Technical Topics DIY and Coding Discussions BimmerCode

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-25-2019, 09:33 AM   #397
Sisyrx
Budget Enthusiast
Sisyrx's Avatar
8
Rep
42
Posts

Drives: 2017 230i M-Sport
Join Date: Apr 2018
Location: Driver's Seat

iTrader: (0)

Garage List
2017 BMW 230i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by bmtespar View Post
Quote:
Originally Posted by Sisyrx View Post
I had the same issue until I realized I was coding for HU_NBT instead of HU_NBT_EVO like I should have been for my vehicle. Try this code (from user DMM2 in this thread: https://f30.bimmerpost.com/forums/sh...446&page=2)

HU_NBT_EVO > AUDIO_TUNER_TRAFFIC 3002 > AUDIO_OFFSET = aktiv
HU_NBT_EVO > AUDIO_TUNER_TRAFFIC 3002 > DAB_JOURNALINE = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > AUDIO_TUNER_TRAFFIC 3002 > MICROPHONE_NUMBER = wert_2
HU_NBT_EVO > EXBOX 3001 > USB_AVAILABLE = aktiv
HU_NBT_EVO > HMI 3000 > CDMM_AUX_SIMPLE_2 = nicht_aktiv
HU_NBT_EVO > HMI 3000 > CDMM_USB_COMPOSER_MSD = aktiv
HU_NBT_EVO > HMI 3000 > CDMM_USB_PORTS = usb1
HU_NBT_EVO > HMI 3000 > CDMM_USB_PORTS = usb1_sia
HU_NBT_EVO > HMI 3000 > OFFICE_MENUS_ACTIVE = aktiv
HU_NBT_EVO > SYSTEM_EINSTELLUNGEN 3004 > SOFTWARE_UPDATE_ASSISTANT = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > ADRESSBOOK = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > API_CAR_TYPE_IPOD_LOGO = bmw
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > API_MP4_ON_OFF = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > API_MSD_EIN_AUS = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > API_USB_VIDEO = none [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > AUDIO_NOTES_EIN_AUS = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > AUDIO_PLAYER_ON_OFF = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > BLUETOOTH_2ND_HFP = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > BT_MODUL_ON_OFF = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > CALENDAR_EIN_AUS = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > CE_DEVICE_SPEECH_RECOGNITION = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > CONTACT_BOOK_PICTURES = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > CONTACTS_EIN_AUS = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > EMAIL_EIN_AUS = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > ENT_BTAS_METADATA = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > MACRO_PIM = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PHONE_CONFERENCE_CALL = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PHONE_OBJPUSH_MENUE = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PHONE_RESPONSE_HOLD = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PHONE_TYPE = internal_phone
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PIM_BILDER_EIN_AUS = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PIM_NEW_ELEMENT_AUDIO_NOTE = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PIM_NEW_ELEMENT_EMAIL = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PIM_NEW_ELEMENT_SMS = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > PIM_NEW_ELEMENT_VOICE_EMAIL = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > REMINDER_EIN_AUS = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > SINGLE_OR_MULTILINK = multilink
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > SMS_EIN_AUS = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > SWUP_SOURCE_USBMSCDD = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > TASK_EIN_AUS = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > TEXT_NOTES_EIN_AUS = nicht_aktiv [Default]
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > TWO_PHONES_PARALLEL = aktiv
HU_NBT_EVO > TELEFON_TELEMATIK_ONLINE 3003 > WLAN_DIAGNOSE = nicht_aktiv [Default]
This worked! However, my voice button on the steering g wheel is no longer functioning. I can still long press and get Siri but no in car voice control. Any suggestions?
Not sure about that one, haven't come across that issue myself.
__________________

2017 230i // Estoril Blue II // M-Sport
Appreciate 0
      03-25-2019, 03:31 PM   #398
bmtespar
Captain
bmtespar's Avatar
United_States
531
Rep
981
Posts

Drives: 19 X3 30i, 18 230iX Vert
Join Date: Sep 2014
Location: Atlanta Ga

iTrader: (0)

I fixed the non-functioning voice button. It was this line:

HU_NBT>HMI 3000>SVS= nicht_aktiv

It should be aktiv.

Works like a charm now. Thanks for the help with different coding lines for NBT Evo.

Last edited by bmtespar; 03-25-2019 at 04:39 PM.
Appreciate 0
      03-27-2019, 05:38 AM   #399
TheNoOne
Registered
TheNoOne's Avatar
0
Rep
3
Posts

Drives: 228i Coupè MSport ZF8
Join Date: Dec 2018
Location: Italy

iTrader: (0)

Hello,
I have a 228i imported from the USA and adapted to EU market.
The cockpit was replaces with the EU version with km/h and everything works fine, except for two things:

- Cruise control: when I turn it on, for a short istant there is digital speed displayed, and it's in miles and not kms. I tried to play a bit with coding but no success, wasn't able to fix it. Any help?

- in iDrive, I have km/h set in measures, but when I go in the speed alert menu, the setting is in miles. It's not a big deal I know, but I want to have everything perfect.

Any advice on how to code it properly?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:04 AM.




2addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST