THE LARGEST BMW 2-SERIES FORUM ON THE PLANET
2Addicts
2Addicts
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
2Addicts | BMW 2-Series forum Technical Topics N55 (M235i) Engine, Transmission, Exhaust, Tuning Problems with bootmod3

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-29-2020, 09:35 AM   #1
white_f22
Private
11
Rep
82
Posts

Drives: BMW M235i
Join Date: Nov 2020
Location: Scottsdale, AZ

iTrader: (0)

Problems with bootmod3

Hey guys so i'm having a problem with bootmod3. I start to flash it (with seatbelt plugged in, lights off, A/C off) and I go to flash and it downloads the tune but then skips directly to clearing primary and secondary codes then gets this failed notice. It flashed perfectly fine yesterday but all of a sudden it started doing this. How do I fix this? All help will be appreciated as I'm really trying to figure this out!!
Attached Images
 
Appreciate 0
      11-29-2020, 11:35 AM   #2
CT_M3
Lieutenant
1366
Rep
552
Posts

Drives: F80 M3 DCT Competition
Join Date: Jul 2010
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

I don't have BM3, but what year is your car? Is this your first time flashing it? Some cars, 2019 or newer, require a bench unlock before flashing.
Appreciate 0
      11-29-2020, 11:36 AM   #3
white_f22
Private
11
Rep
82
Posts

Drives: BMW M235i
Join Date: Nov 2020
Location: Scottsdale, AZ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by CT_M3 View Post
I don't have BM3, but what year is your car? Is this your first time flashing it? Some cars, 2019 or newer, require a bench unlock before flashing.
It's a 2016 M235i and it's been flashing completely fine for the past 2 weeks then all of a sudden this happened
Appreciate 0
      11-29-2020, 11:41 AM   #4
CT_M3
Lieutenant
1366
Rep
552
Posts

Drives: F80 M3 DCT Competition
Join Date: Jul 2010
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

You might have more luck posting in https://www.2addicts.com/forums/index.php
Appreciate 0
      11-29-2020, 12:58 PM   #5
chowser51
Colonel
chowser51's Avatar
United_States
1282
Rep
2,297
Posts

Drives: F33 430 and F39 M35i
Join Date: Feb 2009
Location: Cleveland, OH

iTrader: (3)

Garage List
Be more specific:

iOS? Android? windows? mac?
using phone with direct enet to obd connection?
using wifi agent?

make sure app is up to date. Make sure obd2 port is connected. sometimes i have to unplug it and replug it into the obd2 port.

when i first got bm3 i used windows to obd2. nowadays i just do it direct from my iphone to enet to obd2. no wifi agent to get in the way. reflashed a few weeks ago and it took 2 minutes. i always make sure i have the latest version of bm3 downloaded.
Appreciate 0
      04-05-2021, 01:30 PM   #6
leom235
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: BMW M235i
Join Date: Apr 2021
Location: Puerto Rico

iTrader: (0)

Hello was this issue resolved.
Appreciate 0
      04-05-2021, 02:35 PM   #7
CGxTrev
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW M235i
Join Date: Apr 2021
Location: NJ

iTrader: (0)

Have you tried first downloading the tune to your device and then flashing it?
Appreciate 0
      04-05-2021, 11:04 PM   #8
leom235
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: BMW M235i
Join Date: Apr 2021
Location: Puerto Rico

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by CGxTrev View Post
Have you tried first downloading the tune to your device and then flashing it?


I am having the same issue after multiple flashes It just started appearing this error. And yes I download first and then flash.

I have attempted every single test that I can thinck or had read searching.

Opened a ticket after an hour with one of the bootmod service reps we were unable to fix the issue. I am frustrated. 😔
Appreciate 0
      08-30-2021, 03:56 AM   #9
wetroads
New Member
Australia
2
Rep
9
Posts

Drives: Current C63 Soon M4 Comp
Join Date: Apr 2021
Location: Melbourne

iTrader: (0)

Did you guys get this resolved?

It's just started happening to me tonight....
Appreciate 0
      08-31-2021, 08:49 AM   #10
mike@x-ph.com
Joint Chiefs of Staff
mike@x-ph.com's Avatar
United_States
14606
Rep
157,285
Posts

Drives: 07-335/12-328/18-M4/21-M4CP
Join Date: Sep 2013
Location: Las Vegas

iTrader: (21)

Quote:
Originally Posted by wetroads View Post
Did you guys get this resolved?

It's just started happening to me tonight....
Follow the instructions and if it still does not fix it, create a ticket with PTF
__________________
September SALE||https://x-ph.com/sale/
Phone number 702-494-9435
Appreciate 0
      09-05-2021, 11:14 PM   #11
Potty Mouth
Quicker than they think
Potty Mouth's Avatar
United_States
0
Rep
9
Posts

Drives: 2016 BMW M235i
Join Date: May 2021
Location: East Coast

iTrader: (0)

well poop. I just bought bootmod 3 and was going to flash my car tomorrow. 2016 M235i. I'll report back if I have an issue.
Appreciate 0
      09-06-2021, 08:53 AM   #12
mike@x-ph.com
Joint Chiefs of Staff
mike@x-ph.com's Avatar
United_States
14606
Rep
157,285
Posts

Drives: 07-335/12-328/18-M4/21-M4CP
Join Date: Sep 2013
Location: Las Vegas

iTrader: (21)

Quote:
Originally Posted by Potty Mouth View Post
well poop. I just bought bootmod 3 and was going to flash my car tomorrow. 2016 M235i. I'll report back if I have an issue.
__________________
September SALE||https://x-ph.com/sale/
Phone number 702-494-9435
Appreciate 0
      09-14-2021, 09:11 PM   #13
Potty Mouth
Quicker than they think
Potty Mouth's Avatar
United_States
0
Rep
9
Posts

Drives: 2016 BMW M235i
Join Date: May 2021
Location: East Coast

iTrader: (0)

Sorry for no update, I've decided not to flash the car until I get my Wavetrac diff installed. I will still report good or bad when I do it.

Anybody know a good rear diff pumpkin installer in Maryland? I'm hearing goods things about Induktion Motorsports. http://4induktion.com/
Appreciate 0
      09-15-2021, 05:04 AM   #14
RommelRubio
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: 2014 435ix
Join Date: Aug 2021
Location: Maryland

iTrader: (0)

I have had this issue for a while, just randomly does this now. Has there been a solution yet as I have already tried opening a ticket and every recommendation I could find
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.




2addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST