THE LARGEST BMW 2-SERIES FORUM ON THE PLANET
2Addicts
2Addicts
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
2Addicts | BMW 2-Series forum Technical Topics DIY and Coding Discussions New battery causing problems

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-12-2023, 02:16 PM   #1
jb-slow
First Lieutenant
105
Rep
327
Posts

Drives: m235i
Join Date: Mar 2019
Location: puyallup

iTrader: (0)

New battery causing problems

I just put in a new antigravity battery, I followed this video:


I installed the same battery and coded in and registered all the same settings as the video. The car is now throwing over voltage codes in a couple of modules and resetting, the weird part is it only happens when I hit the brakes, otherwise the car acts normally. Im seeing 14.8 volts when running. I could really use some suggestions to figure this out.

Last edited by jb-slow; 05-12-2023 at 11:24 PM..
Appreciate 0
      05-13-2023, 12:44 PM   #2
TheNine90
Banned
560
Rep
2,048
Posts

Drives: bmw
Join Date: Aug 2021
Location: Workshop

iTrader: (0)

You registered the battery as 60ah? What tool did you register the battery?
Appreciate 0
      05-13-2023, 04:23 PM   #3
jb-slow
First Lieutenant
105
Rep
327
Posts

Drives: m235i
Join Date: Mar 2019
Location: puyallup

iTrader: (0)

Everything exactly the same as the video using bimmercode/link

Last edited by jb-slow; 05-13-2023 at 06:38 PM..
Appreciate 0
      05-14-2023, 02:46 AM   #4
TheNine90
Banned
560
Rep
2,048
Posts

Drives: bmw
Join Date: Aug 2021
Location: Workshop

iTrader: (0)

Normal battery voltage should be 14.5v. What fault codes you are getting?
You can monitor battery voltage and alternator output to check at different scenarios.
Appreciate 0
      05-14-2023, 09:43 AM   #5
jb-slow
First Lieutenant
105
Rep
327
Posts

Drives: m235i
Join Date: Mar 2019
Location: puyallup

iTrader: (0)

14.8 and immediately sets over voltage codes in almost everything. Hvac, steering, radio, brakes, front collision system, the engine sound even changes. I swapped back to the old battery and everything is fine again. I'm waiting to see if antigravity has any ideas or if a replacement is needed.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:33 AM.




2addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST