THE LARGEST BMW 2-SERIES FORUM ON THE PLANET
2Addicts
2Addicts
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
2Addicts | BMW 2-Series forum Technical Topics Mechanical Maintenance and TSBs: Break-in | Oil & Fluids | Servicing | TSB Passenger side tail light malfunction

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-11-2019, 10:56 PM   #23
wichitagreg
Private
35
Rep
67
Posts

Drives: 2016 M235i Cabriolet
Join Date: Nov 2018
Location: Kerrville, TX

iTrader: (0)

extended warranty protection for this problem.
Attached Images
 
Appreciate 3
      06-12-2019, 01:06 AM   #24
itsbeenfunmike
New Member
4
Rep
25
Posts

Drives: M235i
Join Date: Sep 2018
Location: SOCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by abdiel View Post
Turned out to be ground wire short.
This. I had the same issue turns out the ground was kinda crusty looking. Still under warranty so they replaced the right tail light. I guess that one looked the worst. They only replaced the board tho and re-used the other parts.

Kinda disappointed I was hoping I would get a whole new set of tail lights.
Appreciate 0
      06-13-2019, 12:52 AM   #25
Clear_Blue22
Second Lieutenant
Clear_Blue22's Avatar
104
Rep
278
Posts

Drives: 2018 230i MSport
Join Date: Jul 2017
Location: Alabama

iTrader: (0)

Garage List
2018 BMW 230i  [0.00]
Got word they replaced both tail lights on mine. I'll know for sure if it's new assemblies entirely when they drop the car off tomorrow morning. Interesting though they are doing bare minimal replacements on some and completely replacing both sides for others
Appreciate 0
      09-12-2019, 10:25 AM   #26
iain1133
New Member
United Kingdom
1
Rep
16
Posts

Drives: white 2015 220d m sport
Join Date: Mar 2016
Location: glasgow, scotland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Clear_Blue22 View Post
Mines in right now for the same thing. I let it go for several months until it was due for service. Hope it finally gets resolved. It's really annoying to hear the gong go off every time it fails randomly when I go to use it exiting the neighborhood. Some times it will fail every drive. Then it would go for weeks working perfectly fine...
Took mine into dealers to see if they would cover the cost(out of warranty) as it's a known SIB. They wanted 120 to run a diagnostic check first. I said 'I've told you what the problem is and the fix' . No sir. So I drove it straight home again to fix myself , now if I could only find that post with the fix for the ground wiring , I've also sourced the bulb holder with the 8 pin socket. 30.
Appreciate 0
      09-12-2019, 11:49 AM   #27
Clear_Blue22
Second Lieutenant
Clear_Blue22's Avatar
104
Rep
278
Posts

Drives: 2018 230i MSport
Join Date: Jul 2017
Location: Alabama

iTrader: (0)

Garage List
2018 BMW 230i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by iain1133 View Post
Quote:
Originally Posted by Clear_Blue22 View Post
Mines in right now for the same thing. I let it go for several months until it was due for service. Hope it finally gets resolved. It's really annoying to hear the gong go off every time it fails randomly when I go to use it exiting the neighborhood. Some times it will fail every drive. Then it would go for weeks working perfectly fine...
Took mine into dealers to see if they would cover the cost(out of warranty) as it's a known SIB. They wanted £120 to run a diagnostic check first. I said 'I've told you what the problem is and the fix' . No sir. So I drove it straight home again to fix myself , now if I could only find that post with the fix for the ground wiring , I've also sourced the bulb holder with the 8 pin socket. £30.
Wow that's insane... they covered mine under warranty 100% and I had them do it in conjunction with the service. They replaced both sockets and wires and bulbs as an entire assembly.
Appreciate 0
      09-13-2019, 04:03 PM   #28
sethwas
Second Lieutenant
123
Rep
240
Posts

Drives: 228i
Join Date: Jan 2019
Location: South Florida

iTrader: (0)

I know this is an old thread but it just happened to me.

First the turn signal says its no good, then it's fine, then its no good again. Then the brake lamp, and finally the reverse lamp.

Basically every lamp in the housing.

No water, no cracks, and it's just the fried harness. Fixed under warranty, and I made sure they replaced the wiring.

Seth
Appreciate 0
      10-04-2019, 09:05 AM   #29
bonhamsurf
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: 2016 Long Beach Blue M2
Join Date: Sep 2016
Location: Honolulu

iTrader: (0)

Same thing

Just bought a used 2016 M235i Vert. Having the same issue. Started off very randomly, now becoming more and more frequent.

Anyone have the part numbers for these lights?

I don't think I'm under warranty. I just bought the car and had it shipped to me.
Thank you,
Appreciate 0
      10-12-2019, 02:45 PM   #30
MAILIYAT
Private
3
Rep
77
Posts

Drives: MUSTANG
Join Date: Jul 2019
Location: FRANCE

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by zipphreak View Post
take it to the dealer.. its a known issue with lens cracking and water leaking into the assembly causing it to malfunction randomly.. they replaced the entire right rear emi calculator gst login ifsc code assembly for free.
I was hoping it was just a one time fluke thing but after multiple shut downs and restarts it's still the same issue. I even tried it the next day and same problem.

Last edited by MAILIYAT; 10-12-2019 at 04:01 PM..
Appreciate 0
      10-14-2019, 02:09 PM   #31
Maynard
Colonel
United_States
1797
Rep
2,193
Posts

Drives: 228iX & M2C
Join Date: Mar 2016
Location: Upstate NY

iTrader: (0)

There is a known fault, I'm told up until late '16 or early '17 - inadequate ground wire that eventually burns out/melts. Multiple solutions - initially they soldered in a second ground wire harness to your original housing, then they started replacing the units with the newer, better units. If you have this done, take a good look to be sure they don't botch the install - they did on mine, pulled the weather-stripping gasket back so the upper/inner corner was obviously loose and left a 3mm hole for water to get in. They also seem to 'forget' to offer both at once, so I've made 3 trips now to finally get it all updated. The water-entry is a separate known fault/issue, but probably throw's similar codes once things start shorting out.

There is a post here about the factory 'fix' (adding the wiring harness), but try to pressure the dealership to give you two new housings, especially if you are under warranty. If you have to DIY, it is a fairly simple thing, you won't really need a new housing or harness. Info is here: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...ess/1VnZ8zZX2B
Appreciate 1
      05-30-2020, 12:41 PM   #32
Johnnie228
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW 228i M Sport Auto (2016)
Join Date: May 2020
Location: West Midlands

iTrader: (0)

Tail light malfunction.

New to the forum. Any ideas guys? My 2 series RH side rear light cluster has gone on the blink today. Removed it and it looks like one of the 8 sections of the lighting plug has melted and the matching pin on the cluster itself is blackened. I had problems with moisture when it was new, so the dealer has looked at the lights before. LH side was replaced and still looks as good as new. It looks to be like the dealer have retro fitted some sort of extra cable on both sides, as it has a date tag of 2017. But the RH has still malfunctioned. Anyone know if it is definitely covered under an extended warranty? Mine is 11 months out of UK standard 3yrs. Thanks.
Attached Images
   
Appreciate 0
      05-31-2020, 11:06 AM   #33
MarcoZandrini
Captain
United_States
186
Rep
627
Posts

Drives: 2018 M240i
Join Date: Jun 2017
Location: Virginia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by P2 View Post
The new part did not work. I left the dealer with no resolution. I reseated all associated fuses and it's been working for 2 months.
Who's ideas was it to put the fuse panel in trunk? The trunk can leak and fubar a bunch of electronix. I rented a small MB in Germany years ago. The fuse panel was in the passenger side floor!!! Gott im Himmel!
Appreciate 0
      09-13-2020, 07:21 PM   #34
Firebirdof06
Private First Class
3
Rep
123
Posts

Drives: M235i Vert
Join Date: Jan 2013
Location: USA

iTrader: (1)

Does anyone know if this is covered under CPO?

I am getting the taillight errors. Today the brake light didn't work but the turn signal did. Yesterday was the opposite.

I jiggled around the wires and I would get different effects of light bulb failures. Finally jiggled them in a way that all the bulbs came on, but don't see that lasting.
Appreciate 0
      10-18-2020, 03:16 PM   #35
2blue
Registered
United_States
2
Rep
4
Posts

Drives: BMW 16 228iX
Join Date: Oct 2019
Location: Cambridge, MA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by wichitagreg View Post
extended warranty protection for this problem.
So I've got this now, too. Looks just like johnnie228's photos - melted plastic, burned pin.

Has anyone tried using wichitagreg's extended warranty post as leverage for dealer replacement?
Appreciate 0
      10-29-2020, 03:00 PM   #36
p912guy
Captain
303
Rep
643
Posts

Drives: 2016 M235i Convertible
Join Date: Jul 2016
Location: The Ville

iTrader: (0)

Garage List
So this obviously appears to be a common fault. I'm at 53K miles and I just had the Right Turn Signal Error appear. Guessing it's the same as everyone else - ground wire issue. Guess I'll need to get it to the dealer and see what they say. Hopefully since I'm still under 48 months by over on mileage, I'll get some type of dealer assistance on this "known issue". We'll let you know what happens.
__________________
16 BMW M235i Alpine White Convertible / MT (Daily Driver)
16 Audi Q5 3.0T (Wife's Daily Driver)
66 Porsche 912 (Project)
17 GMC Canyon Denali Long Bed 4x4 (Tailgatin, Haulin & Towin)
various 'one design' sailboats / stinky hockey gear
Appreciate 0
      11-28-2020, 03:06 PM   #37
JJBeemerGirl
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW M235i
Join Date: Nov 2020
Location: Massachusetts

iTrader: (0)

This multiple bulb malfunciton just started on my CPO 2016 M235i. I'm curious to see if it's covered. I'll call the dealer on Monday.
Appreciate 0
      01-13-2021, 06:17 PM   #38
alxsaleen05
New Member
United_States
2
Rep
6
Posts

Drives: M235I, BMW 335
Join Date: Jan 2021
Location: Dallas TX

iTrader: (0)

does any one knows how to installed repair kit for the rear tail light on M235i?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:47 PM.




2addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST